De HYC U12 spelers hebben het 2-daags tornooi in Tilburg gewonnen. Nadat ze zondag in de voorronde reeds 3 van de 4 wedstrijden konden winnen, zag alles er veelbelovend uit.

HYC : 'We wisten natuurlijk dat het niet gemakkelijk zou worden aangezien we nog moesten spelen tegen Coldplay Mechelen in de laatste wedstrijd van de voorronde's. Deze tegenstander kennen we maar al te goed, daar we in de competitie reeds tegen elkaar speelden en het steeds een moeilijke wedstrijd was.
 
Onze helden hadden er blijkbaar deze morgen zeer veel zin in en konden ook deze wedstrijd naar zich toe trekken. Ook de volgende wedstrijd tegen den bosch werd gewonnen, nu waren we zeker dat we de finale mochten spelen. Het was nog wachten op de uitslagen van de andere wedstrijden om te weten tegen wie we zouden uitkomen.
 
Uiteindelijk kwam dan het verdict de finale zou worden betwist tussen HYC en Coldplay. Vol goede moed zijn we ten strijde getrokken om ook de laatste wedstrijd te kunnen winnen. Even gingen de hoofdjes allemaal omlaag toen het Coldplay was dat de eerste treffer op hun naam liet zetten. Even later troffen ze ook nog een keer de kruising, we hadden nog 15 min de tijd om tegen te score.

Vlak na aanvang van de tweede periode trof Herentals de paal en het shot dat daarop volgde werd op een prachtmanier door de keeper van Coldplay afgestopt. Het duurde uiteindelijk tot 4 min voor de reguliere speeltijd voordat we een tegentreffer konden scoren. Na ons doelpunt werd er niet meer gescoord en kwam een vervolg op de wedstrijd door een overtime met sudden death of eventuele penalty shots.
 
We hebben de 3 minuten pauze optimaal benut om de spelers nog eens extra toe te spreken en nog een keer de HYC kreet te lanceren zodat deze door gans de hal goed hoorbaar was.
 
Na 3 bloedstollende minuten konden we allen uit volle borst beginnen juichen toen een afstandschot mooi binnen ging. De handschoenen en sticks vlogen in' t rond en het feestje achteraf in de kleedkamer mocht er ook zeker wezen.
 
Via deze weg willen we nog eens extra vermelden dat we ook onze supporters bedanken voor hun steun, ' aldus HYC.

Verslag en foto's: Den Trikke / Nnieuws

Nnieuws/ThalsFM/PDGFM wenst deze jonge sporthelden van harte proficiat met hun mooie overwinning.